Zwangerschap

Chiropractie tijdens de zwangerschap

Met enige regelmaat stellen mensen in onze praktijk de vraag of je ook chiropractische behandeld kunt worden als je zwanger bent. Het antwoord is ja! Niet alleen kun je behandeld worden; het heeft zelfs voordelen als je behandeld wordt door een chiropractor wanneer je zwanger bent.

Chiropractoren kunnen afwijkingen in de wervelkolom en het bekken corrigeren en ervoor zorgen dat een optimale bewegingsvrijheid gehanteerd blijft. Omdat er speciale technieken gebruikt worden, kunnen zwangere vrouwen tot de laatste dag van de zwangerschap behandeld worden. Studies hebben aangetoond dat vrouwen minder pijn hebben tijdens de bevalling en een kortere bevallingsduur hebben wanneer zij tijdens de zwangerschap behandeld zijn door een chiropractor.

Zwangerschap en bekkenklachten

Een zwangerschap zorgt voor veel veranderingen in het lichaam. Als de heupen uitzetten om het lichaam te stabiliseren en de spieren en banden in het bekken verweken als voorbereiding op de bevalling komt er druk op het bekken. Dit kan een functionele disbalans in het bekken veroorzaken. Chiropractische zorg, door het gebruik van zachte en effective technieken, herstelt de bekkenscheefstand en kan helpen met het verlichten van de pijn.