Zwangerschap

Chiropractie tijdens de zwangerschap

Met enige regelmaat stellen mensen in onze praktijk de vraag of je ook chiropractisch behandeld kunt worden als je zwanger bent. Het antwoord is ja! Niet alleen kun je behandeld worden, het heeft zelfs voordelen als je behandeld wordt door een chiropractor wanneer je zwanger bent.

Chiropractoren kunnen afwijkingen in de wervelkolom en het bekken corrigeren en ervoor zorgen dat een optimale bewegingsvrijheid gehanteerd blijft. Omdat er speciale technieken gebruikt worden, kunnen zwangere vrouwen tot de laatste dag van de zwangerschap behandeld worden. Studies hebben aangetoond dat vrouwen minder pijn hebben tijdens de bevalling en een kortere bevallingsduur hebben wanneer zij tijdens de zwangerschap behandeld zijn door een chiropractor.Image

Zwangerschap en bekkenklachten

Een zwangerschap zorgt voor veel veranderingen in het lichaam. Als de heupen uitzetten om het lichaam te stabiliseren en de spieren en banden in het bekken verweken, als voorbereiding op de bevalling, komt er druk op het bekken. Dit kan een functionele disbalans in het bekken veroorzaken. Chiropractische zorg, door het gebruik van zachte en effectieve technieken, herstelt de bekkenscheefstand en kan helpen met het verlichten van de pijn.

Ligging Baby

Veel van de banden die steun geven rond de ontwikkelende foetus hechten zich aan het bekken of de wervelkolom van de moeder. Enige disfunctie in deze gebieden kan verschillende oneven spanningen op de banden veroorzaken. Dit kan de beschikbare ruimte in de baarmoeder verminderen en dat zou het vermogen van de baby om de optimale ligging te bereiken kunnen beperken.

Chiropractische behandeling tijdens een zwangerschap kan het functioneren van de lage rug en het bekken verbeteren om zo een maximale ruimte in de buikholte te creëren.

Onze chiropractoren zijn opgeleid om de Webster Techniek toe te passen.  Dit is een techniek speciaal gericht op het behandelen van zwangere vrouwen met het doel om meer balans in het bekken te brengen. Dit kan het makkelijker maken voor de baby om een optimale houding aan te nemen (bijvoorbeeld vanuit stuitligging) voor de bevalling en ook de kans op een soepele bevalling vergroten.Image