Behandelplan

Indien uw klacht chiropractisch te behandelen is, en veelal is dat zo, dan zal de chiropractor met u een behandelplan opstellen. Hierbij geeft de chiropractor aan wat het verwachte herstel is en hoe zij dit met u denkt te bereiken. In de meeste gevallen is er een korte periode van intensieve behandeling nodig die bij verbetering geleidelijk in overleg wordt afgebouwd. Per klacht en per persoon kan het aantal behandelingen en de frequentie van behandelen verschillen. De behandeling bestaat uit 3 fases:

1. Intensieve Fase

De patiënt krijgt frequent behandelingen (meestal 2 keer per week). In deze fase worden de meeste correcties gemaakt en wordt de bewegingsvrijheid van de wervelkolom hersteld en nemen de klachten significant af. Het verloop van klachten is meestal nog wisselvallig.

2. Stabiliserende Fase

Dit is de fase van de ‘fine tuning’ om optimaal herstel te bereiken. Verder afname van de dan nog milde klachten. De patiënt kan zijn dagelijkse leven weer oppakken, d.w.z. sporten en geleidelijk aan het werk hervatten en of uitbreiden.

3. Fase van Onderhoud en Preventie

De chiropractor bouwt het aantal behandelingen geleidelijk af om goede stabiliteit te creëren.  De periodes tussen de behandelingen variëren per patiënt (aard van de klacht, conditie en leeftijd).  Door het lichaam goed te onderhouden, vermindert de kans op herhaling en behoudt de patiënt optimale bewegingsvrijheid en een betere gezondheid.

Volgende stap: Behandelmethodes